АВИРОН РАПИД ТАБЛ. 360МГ Х 24 ***

21,60 лв.
  • Кат. номер: 41305
- +
добави в количката
Моля, изберете:

АВИРОН РАПИД таблетки 360 мг * 24
Хранителна добавка
Прочетете тази листовка внимателно преди да започнете приемането на продукта. Ако имате допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.

Съдържание на листовката:
I. Какво е добре да знаем за грипа и острите вирусни инфекции?
II. Какво е AVIRON RAPID®?
III. Кога и как се приема AVIRON RAPID®?
IV. Кой не трябва да приема AVIRON RAPID®?
V. Какви са страничните ефекти на AVIRON RAPID®?
VI. Съхранение

I. Какво е добре да знаем за грипа и острите вирусни инфекции?
Грипът е вирусно заболяване на дихателните пътища. Грипните вируси са три типа: А, B и С. Те причиняват остра инфекция на гърлото, носа, бронхите, белите дробове. Боледуване от грип се наблюдава всяка година, преди всичко през късна есен и в началото на зимата и обхваща едновременно много хора от различни възрастови групи. Епидемии от грип се наблюдават по-често през зимния сезон. Тогава хората прекарват повече време в затворени помещения, където по-лесно влизат в контакт с други хора.

Острите вирусни инфекции (ОВИ) се предизвикват от над 200 различни вируса, които засягат дихателната система. Характеризират се с по-леко преминаване на болестното състояние в сравнение с грипа.

Грипът и ОВИ са силно заразни заболявания, които се предават лесно чрез кихане и кашляне, както и при допир със замърсени ръце или предмети на заразен човек. По време на зимните месеци организмът е по-възприемчив към този тип болести, тъй като студеното време преохлажда лигавиците и тялото става лесна мишена за вирусите. Нелекувани адекватно, грипът и ОВИ могат да доведат до редица усложнения, като пневмония, менингит, проблеми със сърцето и др.

Най-податливи към разболяване от грип и ОВИ са децата, възрастните над 65 години, бременните жени, хората с отслабена имунна система, както и страдащите от хронични заболявания.

Антибиотиците са безполезни срещу вирусни заболявания като грипа и ОВИ, а ваксините имат само частичен успех в профилактиката на тези заболявания, тъй като вирусите са непредсказуеми и се променят непрекъснато.

Най-често използваните медикаменти за лечение на вирусни инфекции и грип са така наречените симптоматични средства, които повлияват самите симптоми, но нямат ефект върху причинителя на заболяването. Тук спадат всички температуропонижаващи, обезболяващи, противокашлични, антиалергични средства, продуктите за хрема.

Най-добрият начин за лечение на грип или друга вирусна инфекция е използването на етиологични средства, които едновременно унищожават вирусите и стимулират имунната система.

В резултат на това вирусната инфекция се пресича още в самото начало, симптомите траят по-кратко време, а излекуването е значително по-бързо. Тези средства могат да се приемат заедно със симптоматичните медикаменти.

Колкото по-широкоспектърно е едно ефективно противовирусно средство, толкова е по-голям шансът за успешно справяне с вирусната инфекция, чийто причинител е неизвестен, каквито на практика са повечето болестни епизоди, от които страдаме през зимния сезон.

II. Какво е AVIRON PAPID®?
AVIRON RAPID® e комбинация от 3 клинично доказани съставки с натурален произход и допълващо се действие, които подпомагат естествената защитна функция на организма, особено по време на сезонните предизвикателства на студеното време. Повлиява благоприятно здравето и функцията на респираторната система.

Всяка таблетка AVIRON RAPID® съдържа:
Хумусна киселина – 250 mg;
Патентован екстракт от Спирулина – 100 mg;
Андрографолид – 10 mg.
Други съставки:
пълнители – дикалциев фосфат дихидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, повидон, филм с оцветител (Е171)

Съставки:
в 1 таблетка
в 3 таблетки
в 6 таблетки
в 9 таблетки
Хумусна киселина 250 mg 750 mg 1500 mg 2250 mg
Патентован екстракт от Спирулина 100 mg 300 mg 600 mg 900 mg
Андрографолид 10 mg 30 mg 60 mg 90 mg

AVIRON RAPID® е хранителна добавка.

III. Кога и как се приема AVIRON RAPID®?
Препоръчва се приемът на AVIRON RAPID® да започне при първите признаци за неговата необходимост.

Схема на прием при възрастни и деца над 12 години:
Ден I – 3 пъти по 3 таблетки
Ден II – 3 пъти по 2 таблетки
Ден III – 3 пъти по 1 таблетка
Ден IV – 3 пъти по 1 таблетка
Ден V – 3 пъти по 1 таблетка

Ако се наложи през първия ден да започнете приема на AVIRON RAPID® следобед или по-късно вечерта, спазете препоръчаната дневна доза от 9 таблетки, като вземете 3 пъти по 3 таблетки през равни интервали във времето до края на деня.

Дозировка при деца от 5 до 12 години:
Ден I – 3 пъти по 2 таблетки
Ден II – 3 пъти по 1 таблетка
Ден III – 3 пъти по 1 таблетка
Ден IV – 3 пъти по 1 таблетка
Ден V – 3 пъти по 1 таблетка
Ден VI – 3 пъти по 1 таблетка
Ден VII – 3 пъти по 1 таблетка

Ако се наложи през първия ден да започнете прием на AVIRON RAPID® следобед или по-късно вечерта, спазете препоръчаната дневна доза от 6 таблетки, като вземете 3 пъти по 2 таблетки през равни интервали във времето до края на деня.

IV. Кой не трябва да приема AVIRON RAPID®?
Не приемайте AVIRON RAPID®, ако някога сте получавали алергична реакция към някоя от съставките на продукта. При признаци на алергична реакция прекратете приема на продукта.

Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

V. Какви са страничните ефекти на AVIRON RAPID®?
Досега не са известни странични ефекти на продукта и противопоказания за неговото приемане.

AVIRON RAPID® може да бъде приеман както самостоятелно, така и в комбинация с друг продукт, след консултация с Вашия лекар.
AVIRON RAPID® е подходящ за прием от бременни и кърмещи жени.
Приемът на AVIRON RAPID® може да промени оцветяването на изпражненията в тъмно до черно, заради черния цвят на хумусната киселина.

VI. Съхранение
Съхранявайте AVIRON RAPID® в оригиналната му опаковка при температура до 25°С, на сухо място, без пряк достъп на слънчева светлина и недостъпно за малки деца.

Не използвайте продукта след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

Опаковка:
24 таблетки

Регистрационен № ЦУ2000805/12.11.2020
Производител:
Неофарм България ЕООД, България