ВАГИЗАН CREMOLUM овлажняващи овули 16

20,00 лв.

ВАГИЗАН CREMOLUM овлажняващи овули * 16
Vagisan Cremolum овлажняващи овули представлява медицинско изделие, подходящо при вагинална сухота. Подходящи са при симптоми, като вагинална сухота, сърбеж, парене, малки охлузвания и болка (вкл. по време на полов акт).

Характеристики:
След поставяне продуктът се разтопява, като абсорбира вагинална течност и образува успокояващ, мек крем. По този начин се облекчават вагиналните симптоми, свързани със сухота с различен произход (напр. парене, усещане за сухота, сърбеж, болка и леки наранявания).
Vagisan Cremolum съдържа буфер от калциев лактат и млечна киселина, придаващ на образувания във вагината крем рH (киселинност) от 4,5. Тъй като естествената стойност на рН във вагинална среда е между 3,8 и 4,5, млечно-киселата буферна система във Vagisan Cremolum спомага за поддържане на здрава вагинална среда. Формулата на Vagisan Cremolum овлажняващи овули Не включва хормони. Като при необходимост, могат да се употребяват съвместно с хормонозаместителна терапия или да се сменят алтернативно с вагинални кремове или свещички, съдържащи хормони (естрогени). Редовната употреба на продукта може да спомогне за предотвратяване на раздразнения и възпаления във вагината.

Симптомите на „вагинална сухота":
Симптомите, свързани с вагиналната сухота, могат да въздействат отрицателно върху качеството на живот. Често е съпроводено с други симптоми като парене, сърбеж, малки охлузвания и болка в интимната зона. Тези симптоми в много случаи могат да причинят болезненост по време на сексуален акт.
Засегнати са най-вече жените в менопауза. В този случай вагиналната сухота е свързана с пониженото производство на полови хормони (вкл. естрогени). Произвежда се по-ограничено количество вагинална течност и кожата става по-тънка. Въпреки че този процес е напълно естествен, той може да бъде свърза със значителни неудобства. Вагиналната сухота може да бъде причинена и от редица други състояния, например след операция на матката или яйчниците, по време на бременност / кърмене, или по време на прием на противозачатъчни таблетки, някои метаболитни нарушения (напр. диабет), лекарства, лъчетерапия или дори стрес. Това води до хормонални дефицити, хормонални колебания или отклонения.

Възможни нежелани реакции:
Възможна е поява на временно леко локално дразнене (парене, сърбеж), а също така и незначителен секрет.
В редки случаи са възможни по-изразени реакции и кожни раздразнения на свръхчувствителност (напр. зачервяване, парене, сърбеж), които е възможно да продължат за по-продължителен период от време.
В случай че подобни симптоми са упорити и не се наблюдава подобрение, трябва да се спре употребата на Vagisan Cremolum овлажняващи овули и да се направи консултация с лекар.

Състав:
Калциев лактат, цетеарилов алкохол, хидрогенирани коко-глицериди, млечна киселина, PEG-20 глицерилстеарат, натриев карбомер.

Начин на употреба:
За да извадите вагиналната овула от опаковката, първо я откъснете от останалите овули на лентата надлъжно по перфорацията. Откъснете овулата от блистера, като разкъсате фолиото надолу. След това можете да избутате овулата от фолиото на блистера.
Vagisan Cremolum овлажняващи овули са предназначени за вагинална употреба. Поставят се възможно най-дълбоко във вагината, за предпочитане преди лягане.
Препоръчително е да се използва дамска превръзка, по време на употребата им.
В началото е препоръчително ежедневното им ползване. А след отшумяване на симптомите и подобрение, честотата на употреба може да се коригира според индивидуалните нужди, напр. до 2-3 пъти седмично.

Vagisan Cremolum Овлажняващи овули се отличават с добра поносимост, като може да се използват безопасно за продължителни периоди, дори и по време на бременност и кърмене.

Важно:
При появата на други неприятни реакции, да се потърси съвет от лекар или фармацевт.
Vagisan Cremolum овлажняващи овули не трябва да се използват при известна свръхчувствителност или алергия към някоя от съставките.
Вагиналните овули да не се ползват непосредствено след раждане.
Да не се използва продуктът, при наличие на вагинална инфекция (напр. гъбична инфекция).
Да не се употребява, ако опаковката е повредена.
Тъй като Vagisan Cremolum овлажняващи овули изискват около 20-30 минути, за да се разтопят и създават крем във вагината, вагиналната овула не трябва да се използва непосредствено преди полов акт.
Продуктът не съдържа никакви спермициди (вещества, убиващи сперматозоидите). Не предпазва от нежелана бременност.
Продуктът не съдържа хормони и е без ароматизатори и консерванти.

Възможно е здравината на презервативи и диафрагми (цервикални шапки) при едновременното използване на Vagisan да е намалена. Затова Vagisan Cremolum не трябва да се използват едновременно с презервативи и диафрагми.
Проучвания относно въздействието на Vagisan Cremolum Овлажняващи овули върху подвижността на сперматозоидите не е провеждана. Не е препоръчително използването на продукта преди полов акт от жени, които желаят да забременеят.
Поради тази причина при симптоми на сухота за улесняване на половия акт се препоръчва ползването на други продукти.

Съхранение:
При температура над 25°С, на място извън обсега на деца.

Опаковка:
16 вагинални овули

Производител:
Dr. August Wolff GmbH & Co. KG, Германия

Още за ВАГИЗАН CREMOLUM овлажняващи овули * 16 (VAGISAN CREMOLUM moisturizing ovules * 16), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30099107/%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD-cremolum-%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%BE%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B8-16