СТОМАХОН х 30 капс /Натурфарма/ ***

24,70 лв.
  • Кат. номер: 42781
- +
добави в количката
Моля, изберете:

СТОМАХОН капсули * 30 НАТУРФАРМА
Медицинско изделие
Стомахон® капсули за синдром на раздразненото черво
Осигурява бързо облекчаване на болезнените симптоми и натиск от излишния газ в храносмилателния тракт.
Успокоява коремната болка при пациенти със синдром на раздразненото черво и преобладаваща диария.
Нормализира перисталтиката и намалява болката, като по този начин предотвратява чревната обструкция.
Общи съвети:
Внимателно прочетете инструкциите за употреба преди да приемате капсулите Стомахон® (Stomachon®) за синдром на раздразненото черво, дори да сте използвали медицинското изделие преди. Информацията може да е променена в съответствие с нови изследвания и открия във времето след отварянето на вашата последна опаковка. Това медицинско изделие може да бъде закупено без рецепта. Въпреки това, внимателно следвайте инструкциите за употреба на капсулите Стомахон® (Stomachon®), за да получите добър резултат. Запазете инструкциите за употреба в случай, че се наложи да ги прочетете отново.

Приложение:
Капсулите Стомахон® (Stomachon®) за синдром на раздразненото черво са медицинско изделие, което облекчава симптомите при прекомерно натрупване на газ в областта на корема и болката, свързана с него при пациенти със синдром на раздразненото черво (СРЧ), включително: чувство за подуване, подуване на корема, пълнота, оригване и болка, свързана с газ в корема, запек и диария.

Дозировка и начин на употреба:
Капсулите Стомахон® (Stomachon®) за синдром на раздразненото черво са предназначени за прием през устата. Препоръчителната доза за възрастни и деца над 12 години е 2 капсули 3 пъти дневно в продължение на 4 седмици. Капсулите Стомахон® (Stomachon®) трябва да се приемат с храна или след хранене. Капсулата трябва да бъде погълната цяла с голямо количество вода (200 мл).

Продължителност на употреба:
Не използвайте капсулите Стомахон® (Stomachon®) за повече от 30 дни в рамките на един период на лечение. Лечението може да бъде възобновено след 4 дни.

Как действа продуктът:
Активните съставки са натурален минерален клей (магнезиев алумосиликат) и активиран полидиметилсилоксан. Тези съставки не се абсорбират от червата. Натуралният минерален клей адсорбира токсините, бактериите и вирусите като по този начин не им позволява да се прикрепят към чревните мембрани. Полидиметилсилоксанът води до по-лесно агрегиране на газовите мехурчета в стомаха и червата, като по този начин позволява по-лесното преминаване на газа.

Странични ефекти:
Стомашно-чревните симптоми са основните странични ефекти от приема на натурален минерален клей; коремна болка; подуване на корема; запек; диария и метеоризъм.

Противопоказания:
Алергични реакции към някоя от съставките на медицинското изделие.

Употреба по време на бременност и/или кърмене:
Въпреки, че натуралният минерален клей и активираният полидиметилсилоксан не се абсорбират, безопасността по време на бременност и кърмене не е адекватно оценена. Няма налични контролни данни за бременни жени или екскреция в млякото. Препоръчва се консултация с лекар или фармацевт преди употребата на това медицинско изделие при такива обстоятелства.

Предупреждения:
Не приемайте капсулите Стомахон® (Stomachon®), ако сте свръхчувствителни или алергични към някоя от съставките;
Не дъвчете и не отхапвайте капсулата. Капсулите не трябва да се оставят да се разтворят в устата;
Съхранявайте на недостъпни за деца места;
Не са подходящи за деца под 12 години.
Стомахон капсули не трябва да се приемат едновременно с друго лекарство.

Състав:
Натурален минерален клей (магнезиево-алуминиев силикат), активиран полидиметилсилоксан, хидроксипропил-метилцелулоза, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, масло от слънчогледови семена (helianthus annuus).

Инструкции за съхранение:
Съхранявайте при температури между 5-25° С на сухо и тъмно място в оригиналната опаковка и на недостъпни за деца места.

Срок на годност:
Не използвайте капсулите Стомахон® (Stomachon®) след изтичане на срока, отбелязан на опаковката.

Медицинско изделие:
Капсулите Стомахон® (Stomachon®) за синдром на раздразненото черво са медицинско изделие клас IIа съгласно Европейската директива за медицински изделия 93/42/ЕЕС.

Опаковка:
30 капсули

Производител:
PK Benelux BV, Нидерландия