ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС капс. х 30 ***

26,90 лв.
  • Кат. номер: 37426
- +
добави в количката
Моля, изберете:

ЛУТЕИН КОМПЛЕКС

Лутеин Комплекс е хранителна добавка, която съдържа комбинация от лутеин и други високоефективни антиоксиданти. Лутеин Комплекс спомага за редуциране на промените в очите при стареене и умора. Благодарение на своите активни съставки Лутеин Комплекс намалява риска от развитие на катаракта (перде), възрастово-свързаната макулна дегенерация (ВСМД), подкрепя функциите на очите и подобрява зрителната острота.

Лутеин Комплекс съдържа: лутеин - 30 мг, витамин C - 60 мг, витамин E - 15 мг и 15 мг цинк. Това количество антиоксиданти осигурява нужния дневен прием на организма и ще Ви помогне да поддържате очите си в добро здраве.

Лутеинът е пигмент от групата на каротиноидите, който се съдържа в някои плодове и зеленчуци и определя техния цвят. Основната функция на лутеина е антиоксидантна, т.е. способността да намалява риска от оксидативни нарушения на клетките, причинени от свободните радикали, образувани при въздействието на редица фактори на външната среда: замърсявания на въздуха, радиация, токсични отпадъци, прием на някои лекарства, цигарен дим, както и такива, образувани в резултат на метаболитните функции в организма. В очите лутеинът изпълнява ролята на филтър на синята светлина, като по този начин предпазва тъканите на окото от излъчването на слънцето и др. При хората количеството на лутеина е най-високо в макулата на окото, установени са и високи концентрации в ретината, а в по-ниски количества и в очната леща. Редица изледвания доказват ролята на лутеина за поддържане здравето на очите. Според специалисти, обичайният прием на лутеин с храната е недостатъчен, за да задоволи физиологичните потребности на организма, поради това за набавяне на необходимото количество лутеин се препоръчва допълването на диетата с прием на хранителни добавки, съдържащи лутеин.

Витамините С и Е са известни с антиоксидантните си свойства. Много от деликатните тъкани на окото като лещата, макулата, ретината са твърде чувствителни и лесно раними под въздействието на свободните радикали. Най-висока концентрация на витамин С е установена в лещата на очите. Витамин С е важен за здравето на очите, тъй като предпазва белтъчните молекули на лещата, ретината и роговиците от увреждащото действие на свободните радикали. Научни изследвания са установили, че витамин С намалява риска от развитие на макулна дегенерация, катаракта и глаукома. Потребностите от витамин С нарастват с напредване на възрастта, а така също и при пушачи, при прием на алкохол, при някои заболявания и др. Диета, богата на антиоксидантните витамини С и Е, запазва доброто зрение и отлага във времето промените в дейността на очите. Адекватен прием на витамин С дава възможност на витамин Е да прояви в по-пълна степен антиоксидантните си свойства. Включените в състава на Лутеин Комплекс антиоксиданти са в количества, които доставят необходимите на организма витамини С и Е.

Цинкът е елемент, който подкрепя здравето на ретината и макулата. Установено е, че в тях концентрацията му е най-висока и той е необходим за нормалните им функции и метаболизъм. Цинкът съдейства за регулиране нивата на витамин А, като подкрепя освобождаването му в черния дроб. Витамин А от своя страна участва в процеса на изграждане на родопсина, фоторецепторен пигмент на ретината. Цинкът е есенциален и за дейността на антиоксидантните ензими, включително и на тези с ефект в лещата и макулата. Научни изследвания са установили пряка връзка между цинковия статус и възрастово-свързаната макулна дегенерация.

Произход

Лутеин Комплекс е произведен във Франция по патентованата технология Licaps на „Capsugel" за влагане на течни растителни екстракти в твърди желатинови капсули. При този процес се елиминира термичната обработка на активното вещество. Това позволява да се запазят полезните му свойства в максимална степен и гарантира бързото му и пълно усвояване от организма.

Използваната при производството на Лутеин Комплекс технология Licaps е още една причина да сте сигурни в качеството на продукта. За разлика от обикновените капсули затворените херметически капсули на Лутеин Комплекс не могат да бъдат отворени, без да се наруши тяхната цялост. На базата на технологичния опит на своите партньори и своето добро познаване на пазара „Вита Херб " Ви предлага продукт, съобразен с най-високите изисквания за качество и безопасност, отговарящ на Вашите нужди.

Редица научни изследвания доказват важната роля на лутеина, който се съдържа в оптимални количества в Лутеин Комплекс за дългосрочното поддържане на добро здраве на очите. Лутеин Комплекс има антиоксидантни свойства, които възпрепятстват образуването на свободни радикали и предпазват клетките на окото от увреждащото им действие.

Действие

    - при синдрома „уморени очи", както и при работа с компютър и на изкуствено осветление;

    - на лица със захарен диабет, хипертония, висок холестерол и на пушачи поради по-високия риск от очни заболявания при тях;

   -  преди и след операция от катаракта (перде);

    - за намаляване риска от появата на ВСМД и катаракта;

    - за защита на очите от вредните въздействия на околната среда: замърсен въздух, UV излъчване от слънцето, излъчване от телевизионните и компютърните екрани;

    - за предпазване на клетките от оксидативни нарушения, причинени от цигарен дим, радиация, токсични отпадъци, прием на някои лекарства и т.н.


Лутеин Комплекс оказва максимален ефект, ако се приема по една капсула дневно в продължение на поне 3 месеца.

Предимства

Предимствата на Лутеин Комплекс се състоят най-вече в неговото безкомпромисно качество и балансиран състав. Освен лутеин Лутеин Комплекс съдържа и други антиоксиданти - витамин С, витамин Е и цинк, които допълнително усилват неговото действие.

Спрямо обикновените капсули и таблетки технологията Licaps дава на Лутеин Комплекс редица предимства:

    - активните вещества не са преминали през термична обработка, като по този начин полезните им свойства се запазват за по-дълго време;

    - желатинова обвивка, която се разтваря лесно и не дразни стомаха, а веществата се усвояват от организма бързо и лесно;

    - херметически затворени капсули, които дават сигурност за качеството на съставките и елиминират нуждата от добавянето на консерванти;

    - продуктът е произведен от реномирана европейска компания, спазваща стриктен контрол на качеството, безопасност и Добра Производствена Практика (GMP).

За повече информация: Вита Херб

Когато избирате Лутеин Комплекс, можете да сте сигурни, че избирате натурален продукт с доказано качество.