КАНЕСТЕН крем 1% 20 гр ***

10,80 лв.
  • Марка: Bayer
  • Кат. номер: 449
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Канестен крем за лечение на гъбични инфекции (микози) по кожата и краката х 20 g, Bayer

Описание на продукта:

Канестен крем съдържа  активната съставка клотримазол и се препоръчва за лечение гъбични заболявания (микози) на кожата и лигавиците, причинени от дерматофити, дрожди, плесени и други организми, и еритразма.

При жените за лечение на гъбични инфекции на срамните устни и граничещите с тях области, и при мъже за лечение на възпаления на главичката и препуциума на пениса, предизвикани от гъбички (кандидозен вулвит и кандидозен баланит).

Ако след 4 седмици не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ

Клотримазол, активното вещество в Канестен крем, преминава през инфектираните участъци на кожата и унищожава гъбичките. В резултат те умират или растежът им спира.

Приложение:

За локално приложение. Канестен крем се прилага 2 до 3 пъти дневно, като се нанася тънък слой и се втрива внимателно, докато кремът проникне в кожата. Около 0,5 cm крем са достатъчни за лечение на зона с размер на длан.

За да се осигури пълно излекуване, в зависимост от показанието, лечението с Канестен крем трябва да продължи, дори ако симптомите са изчезнали според продължителността на лечението, както е посочено по-долу.

Продължителност на лечение:

  • кожни микози: 3 до 4 седмици;
  • еритразма: 2 до 4 седмици;
  • питириазис везиколор: 1 до 3 седмици;
  • кандидозни вулвит и кандидозен баланит: 1 до 2 седмици.

Винаги използвайте това лекарство точно, както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Активно вещество: клотримазол (clotrimazole). 1 g крем съдържа 0,01 g клотримазол (1%).

За пълния списък със съставки, моля прочетете листовката.

Предпазни мерки:

Консултирайте се с лекар, ако получите някое от следните оплаквания: висока температура (температура 38оС и по-висока, болка в корема, болки в гърба, вагинално течение с неприятна миризма, гадене, вагинален кръвоизлив и/или болки в рамената).

Канестен крем може да намали ефективността и с това сигурността на продукти от латекс, като кондоми и диафрагми, ако се използват едновременно.

Не използвайте Канестен крем, ако сте алергични към клотримазол или към която и да е от другите съставки на това лекарство, или ако сте имали алергични реакции към други медикаменти, съдържащи клотримазол.

Клотримазол може да се използва по време на бременност, но само под наблюдението на лекар.

Клотримазол може да се използва по време на кърмене. Ако се използва локално върху зоната на зърното, измийте гърдите преди хранене.

Вид на опаковката:

Кутия с тубичка 20 g крем.

Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. 

Притежател на разрешението за употреба: Байер България ЕООД, ул. „Резбарска“ № 5, 1510 София,  България, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09.

 

CH-20221017-38