ДИАС БЮТИ КОЛАГЕН КОМПЛЕКС ТАБЛ. Х 60 ***

32,40 лв.
Ново
  • Марка: Agetis Supplements
  • Кат. номер: 43734
- +
добави в количката
Моля, изберете:

ДИАС БЮТИ Колаген Kомплекс е хранителна добавка, предназначена да осигури пълноценна грижа за добрата структура, хидратация и естествения цвят на кожата, за естествена и блестяща коса и за твърди и гладки нокти. Комплексният състав на ДИАС БЮТИ Колаген Комплекс осигурява 3-степенно въздействие – доставя лесно усвоими колагенови пептиди тип I,II и III, стимулира естественото производство на колаген в тялото чрез добавената хиалуронова киселина и подсилва усвояването им и общия имунитет на организма чрез комбинация от витамини и микроелементи с висока концентрация.

Колагенът е влакнест протеин, неразтворим във вода, основен градивен елемент на съединителната тъкан, хрущялите, костите, кожата. Той представлява 25-30% от всички протеини в организма, изгражда до 70% от кожата и достига до 10% от общото тегло на човека. С възрастта тялото ни губи способността си да произвежда колаген. Неговият дефицит се проявява под формата на стареене на кожата, влошаване мекотата и блясъка на косата или счупване и нацепване на ноктите. Колагенови пептиди тип I, II и III в ДИАС БЮТИ Колаген Комплекс са в оптимално съотношение и комбинация и допринасят за добрия външен вид и хидратация на кожата, подпомагат здравината и блясъка на косата, укрепват ноктите.

Хиалуроновата киселина представлява един от основните компоненти на извънклетъчната матрица и е компонент на съединителната, епителната и нервната тъкани. Големи количества се намират в стъкловидното тяло, синовиалната течност и кожата. Нейните антиоксидантни свойства предпазват кожата от свободните радикали, стимулират производството на колаген и участват в други важни биологични процеси в кожата. Хиалуроновата киселина има благоприятен ефект върху кожата, забавяйки стареенето й.

Витамин С е от решаващо значение за синтеза и регенерацията на колаген и затова е незаменим за междуклетъчните връзки, кожата, сухожилията, ставите, костите, мускулите, сърдечно-съдовата и кръвоносната система. Без витамин С колаген не се образува изобщо. В случай на липса на витамин С, колагенът е структурно слаб и неефективен.

Витамин Е предпазва кожата от оксидативен стрес и участва в процеса на синтеза на хемоглобина и белтъците, растежа на клетките и доставянето на кислород до тях.

Витамин D допринася за хормоналния баланс, нормалната функция на имунната система и нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Той спомага за съхраняването на калция и витамините от група В в тялото, чиито нива спадат бързо при прием на някои групи лекарства.

Витамин В5 (пантотенова киселина) участва в синтеза на коензим А, влияещ върху производството и усвояването на мастните киселини и има регулиращо действие върху мастните нива в кръвта чрез намаляне на триглицеридите и LDL-холестерола и увеличаване на HDL-холестерола.

Витамин В7 (биотин) е от изключително значение за поддържането на доброто здраве на кожата и косата и правилното функциониране на мукозните мембрани. Биотинът има и пряко отношение към нормалната функция на мозъка за добра концентрация и памет.

Витамин В9 (фолиева киселина) е важен елемент при производството на здрави нови клетки в организма и се препоръчва при жени, особено по време на бременност, когато има завишени нужди от него и трябва да се приема в достатъчно количество. Фолиевата киселина спомага за отстраняване на физическата умора и изтощението и участва в естествения синтез на аминокиселините в организма.

Микроелементите Цинк, Манган, Мед и Селен допълват ежедневните нужди на организма, за да поддържаме добър жизнен тонус и да се радваме на добро здраве. Цинкът играе важна роля при репликацията на ДНК и в растежа и развитието на човешкото тяло. Манганът е основен протектор срещу свободните радикали. Поради участието ѝ в усвояването на желязото в организма, медта е също такъв важен елемент, регулиращ метаболизма на глюкозата и холестерола. А селенът е един от най-ефективните антиоксиданти, който не позволява натрупване на тежки метали в организма и допринася за добрия имунитет.