ПРОЛАКТОН ФОРТЕ капс.x20 ***

9,40 лв.
  • Марка: Agetis Supplements
  • Кат. номер: 42875
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Пролактон Форте капс. х 20
Продуктът съдържа живи лиофилизирани млечно-кисели бактерии с добавени пребиотици (фруктоолигозахариди), които поддържат и регулират баланса на чревната микрофлора. Те присъстват естествено в стомашно-чревния тракт. Основната им функция е да поддържат киселинно-алкалния баланс, нужен за правилното функциониране на храносмилателните ензими, да елиминират растежа на болестотворните (патогенни) бактерии и да влияят върху имунната система и чревната перисталтика. Пребиотиците са захари, които не могат да се разграждат и да се използват от човешкия организъм, но служат за храна и се усвояват от чревните бактерии.

Здравословният баланс на чревната микрофлора може да бъде нарушен от много фактори като бактериални и/или вирусни чревни инфекции, консумация на алкохол, лечение с антибиотици. Такива храносмилателни смущения могат да бъдат и вследствие от начина на живот, включващ стрес и неправилно хранене. Чревният дисбаланс се проявява най-вече като флатуленция (образуване на газове), запек или диария. Съчетанието на млечно-кисели бактерии с пребиотици е благоприятно за физиологичния баланс на чревната микрофлора, тъй като го възстановява до естественото му състояние.

Състав: Една капсула съдържа:

не по-малко от 5 млрд. живи лиофилизирани бактерии от следните 10 щама:
Lactobacillus acidophilus (La-14);
Lactobacillus rhamnosus (Lr-32);
Lactobacillus paracasei (Lpc-37);
Lactobacillus plantarum (Lp-115);
Lactobacillus casei (Lc-11);
Bifidobacterium bifidum (Bb-02);
Bifidubacterium lactis (BI-04);
Bifidubacterium breve (Bb-03);
Lactococcus lactis (Ll-23);
Streptococcus thermophilus (St-21).
Съдържа още Витамин C 12 mg (15% от референтните количества за прием), фруктоолигозахариди (пребиотик).

Други съставки: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, хидроксипропилметил целулоза, титаниев диоксид.

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули на ден по време на антибиотично лечение или 1 капсула дневно за поддържане баланса на чревната микрофлора. Вземайте хранителната добавка с малко течност. Тя е подходяща за възрастни и деца над 3 години. Ако Вашето дете не може да преглътне капсулата, отворете я, изсипете съдържанието й в лъжица и я смесете с малко течност.