ПРОЛАКТОН ГАСТРО капс.x30 ***

12,00 лв.
Ново
  • Марка: Agetis Supplements
  • Кат. номер: 42874
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Пролактон Гастро капс. х 30

Продуктът съдържа живи лиофилизирани млечно-кисели бактерии с добавени пребиотици (фруктоолигозахариди) и храносмилателни ензими, които контролират и поддържат баланса на чревната микрофлора и допринасят за добро храносмилане при стомашно-чревни разстройства. Млечно-киселите бактерии присъстват естествено в човешката чревна флора и се наричат чревна микрофлора. Основната им задача е да поддържат киселинно-алкалния баланс, нужен за правилното функциониране на храносмилателните ензими, да предотвратят растежа на болестотворните бактерии и да повлияят благоприятно чревната перисталтика и имунната система. Пребиотиците са захари, които не могат да се разграждат и използват от човешкия организъм, но служат за храна и се усвояват от чревните бактерии.

Здравословният баланс на чревната микрофлора може да бъде нарушен от много фактори като бактериални чревни инфекции и/или вируси, консумация на алкохол, лечение с антибиотици. Такива храносмилателни смущения могат да бъдат в следствие и от начина на живот (неправилно хранене и стрес). Чревният дисбаланс се проявява най-вече като диария, флатуленция (образуване на газове) или запек. Съчетанието на млечно-кисели бактерии с пребиотици има благоприятно въздействие върху физиологичния баланс на чревната микрофлора.

Ензимите са белтъци, познати в света на биохимията, като ускорители на химичните реакции. Те карат нещата да се случват по-бързо. Храносмилателните ензими подпомагат по-бързото смилане на макрокомпонентите на храната - белтъци, мазнини и въглехидрати до структурните им единици - глицерол и мастни киселини, захари и аминокиселини. По този начин малкият размер на молекулите на гореизброените мономери им позволява да навлязат през мембраните на клетките в храносмилателната система и да се включат в кръвния поток.

Състав: 1 капсула съдържа не по-малко от 2,5 млрд. живи лиофилизирани бактерии от следните 5 щама: Lactobacillus acidophilus (La-14), Lactobacillus rhamnosus (Lr-32), Lactobacillus plantarum (Lp-115, Bifidubacterium lactis (Bl-04), Streptococcus thermophilus (St-21), ензимен комплекс от бромелаин 125 000 FCCPU, липаза 100 FIP, амилаза 4000 DU. Съдържа още Витамин С 12 мг. и фруктоолигозахариди.

Начин на употреба: Приемайте 1-2 капсули с малко течност. Подходящ е за възрастни и деца над 3 години. Когато хранителната добавка се дава на деца, които не могат да преглътнат капсулата, тя може да се отвори, съдържанието й да се изсипе в лъжица и да се смеси с малко течност.