СИНУПРЕТ ФОРТЕ табл. 20 бр ***

15,90 лв.
  • Кат. номер: 21964
- +
добави в количката
Моля, изберете:

СИНУПРЕТ ФОРТЕ  табл. * 20
Sinupret forte coated tablets
Синупрет форте обвити таблетки
Уважаеми пациенти,
Моля прочетете внимателно тази листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към лекуващия лекар или фармацевт.
ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Състав:
Една обвита таблетка съдържа:
Активни вещества:
Gentianae radix (Тинтява, корен) pulv. - 12 mg;
Primulae, flos cum calycibus, (Иглика, цвят c чашка) pulv. - 36 mg;
Rumicis herba, (Киселец, стрък) pulv. - 36 mg;
Sambuci flos, (Черен бъз, цвят) pulv. - 36 mg;
Verbenae herba, (Върбинка, стрък) pulv. - 36 mg.
Помощни вещества: Еудражит Е 12.5; желатина; течна глюкоза; картофено нишесте; лактоза монохидрат; царевично нишесте; декстрин; магнезиев оксид, лек; восък, калциев карбонат, натриев карбонат, безводен; повидон К25; рициново масло, рафинирано; захароза; шеллак; силициев диоксид; колоиден, безводен; сорбитол; стеаринова киселина; талк; титанов диоксид Е171; оцветители: Е 104, Е 132.

Какво представлява Синупрет форте обвити таблетки?
Опаковки съдържащи 20, 50 или 100 обвити таблетки и болнични опаковки по 500 (10 блистера х 50) обвити таблетки.
Синупрет форте е растителен лекарствен продукт, който се понася добре и има муколитичен и противовъзпалителен ефект. Лечебните растения, съдържащи се в Синупрет форте обвити таблетки и противовъзпалителните вещества от цвят от иглика с чашка, стрък от киселец и цвят от бъз редуцират набъбването на мукозните мембрани и улесняват прочистването на носа и изхвърлянето и изкашлянето на секретите от горните дихателни пътища. По този начин подпомагат възстановяването на мукозните тъкани. Главоболието, което е резултат на остри и хронични възпаления на параназалните синуси (синузити) и често е придружено с хрема, скоро стихва.

За какво се използва Синупрет форте обвити таблетки?
Синупрет форте обвити таблетки се използва за лечение на остри и хронични възпаления на параназалните синуси и дихателните пътища, както и като допълнително средство при антибиотично лечение на тези заболявания.

Кога не трябва да приемате или използвате Синупрет форте?
Синупрет форте не трябва да се приема в случаи на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.
Подходящата доза за деца все още не е точно установена и затова Синупрет форте обвити таблетен не трябва да се приемат от деца под 12 годишна възраст.