НЕБРОВИДИН капс. х 30 ***

24,00 лв.
Ново
  • Марка: TEAM PRO
  • Кат. номер: 44015
- +
добави в количката
Моля, изберете:

 

НЕБРОВИДИН капсули * 30

Nebrovidin® е хранителна добавка, която се използва като помощно средство при заболявания вследствие на възпален и увреден очен нерв. Ускорява естествените механизми за възстановяване на зрителния нерв. Допринася за по-бърза регенерация на нервните клетки. Комбинира ключови вещества, които:

възстановяват миелиновата обвивка на увредения нерв;
подобряват предаването на нервни импулси;
облекчават възпалението в засегнатата област.
Основни съставки:

Уридинмонофосфат (УМФ) - подсилва и улеснява биосинтеза на важни вещества - структурни елементи, нужни на нервната клетка за нейното възстановяване. Приемът му засилва присъствието на ключовите метаболитно активни компоненти - цитидин и уридин фосфати. Това е от голямо значение за процеса на регенериране на нервните клетки.
L- карнозин - изключително мощен естествен антиоксидант, противодействащ на процесите на гликация, окисляване и възпаление. Представлява дипептид, съдържащ бета-аланил и хистидин - вещества, срещащи се във високопротеиновите храни като червено месо, пилешко, яйца и риба. В тялото количеството L-карнозин намалява с приблизително 10% годишно след навършване на 30 години. Ето защо се препоръчва допълнителният му прием под формата на хранителни добавки. През последните години няколко изследвания доказват, че L-карнозинът допринася за повишаване преживяемостта на ганглийна клетка при исхемична ретина.
Куркумин - диарилхептаноид, принадлежащ към групата на куркуминоидите - вид естествени феноли. Демонстрира редица ползотворни ефекти, благодарение на мощното си антиоксидантно действие. Влияе върху свободните радикали посредством няколко различни механизма.
CoQ10 - играе важна роля за оксидативния метаболизъм. Способността му да изхвърля реактивни кислородни видове и да рециклира витамин Е го прави по-ефективен липиден антиоксидант от витамин Е и каротеноидите ликопен и β-каротин. В почти всяка тъкан на човешкото тяло, включително очите, белия дроб и сърцето, концентрацията на CoQ10 намалява с възрастта. Поради повсеместната му роля в организма, се смята, че неговият спад е причина за застаряването и патогенезата на много дегенеративни и хронични заболявания, свързани с невроните.
Допълнителни съставки:

Хиалуронова киселина - полизахарид, състоящ се от множество въглехидратни молекули, свързани заедно в дълговерижни въглехидрати. Среща се с най-висока концентрация в течностите в окото и ставите. Ключова функция на хиалуроновата киселина е да подпомогне лубрикацията на очите. В процеса на естествено стареене нейните нива в тялото намаляват. Хиалуронова киселина в Nebrovidin е с най-високо качество и нискомолекулно тегло от 90 kDa, което позволява ефективната й абсорбация през червата и транспортирането й до периферните структури, включително преминаването й през кръвно-мозъчната бариера и достигането й до очната ябълка.
Фолиева киселина - изпълнява редица функции, включително синтез на ДНК молекули, образуване на червени кръвни клетки и участие в метаболизма на аминокиселината метионин от хомоцистеин. Много важна при диабетни и хранителни оптични невропатии. Недостигът й може да повлияе за развитието на симптомите на диабетна невропатия, включително и невропатия на очния нерв.
Съдържание на 1 капсула:

Хиалуронова киселина - 70 mg;
Куркумин - 70 mg;
Уридинмонофосфат - 50 mg;
Коензим Q10 - 50 mg;
L- карнозин - 30 mg;
Фолиева киселина - 100 μg.
Помощни вещества: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

Начин на употреба: Приемайте 1 капсула дневно.

Предупреждение:
Да не се предозира.
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.

Опаковка: 30 капсули.

Производител: Ви Банд Индъстрийс ЕООД, България.

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!