МАГ6 тбл.48/5мг.х56 ***

10,90 лв.
  • Марка: Agetis Supplements
  • Кат. номер: 42402
- +
добави в количката
Моля, изберете:

МАГ 6 х 56 табл

 

МАГ 6 принадлежи към групата на минерални добавки, съдържаща в себе си магнезий и витамин В6. Магнезият е може би един от най-подценяваните минерали в храната на хората. При липсата на достатъчно количество от него в ежедневната ни диета човешкият организъм бързо натрупва токсини и се състарява. Първи признаци на магнезиев недостиг са: раздразнителност, нервност, безпокойство, умерена тревожност, олки в стъпалата, схващане на мускулите на краката и спазми на мускулите като цяло, бслабост, умора, хормонален дисбаланс, дисменорея (болезнена менструация), предменструален синдром (ПМС), необичаен сърдечен ритъм, поведенчески проблеми при децата. Изследвания сочат, че липсата на магнезий в човешкия организъм може да доведе и до появата на депресивни състояния. Минералът, също така, е от основно значение за синтеза на серотонин (хормона на щастието), който способства за доброто настроение, съня и апетита. Увеличаването на количеството магнезий в дневната диета помага за справяне с депресията. Дефицитът на минерала в организма на човек много често остава недиагностициран и следователно нелекуван. Магнезият е важен елемент за множество функциите в човешкото тяло. Основната му роля, обаче, е да се грижи за равновесието на мускулната с нервната система. За да се избегнат стресът и умората, минералът не трябва да липсва в организма. От друга страна наличието на Витамин В6 помага за пълноценното усвояване на магнезия в човешкото тяло.

Хранителната добавка МАГ 6 доставя на организма магнезий под формата на магнезиев лактат - едно от най-разтворимите съединения на минерала, което го прави изключително лесен за усвояване. Витамин В6, от друга страна, увеличава стомашната му абсорбция. Освен това, влияе положително върху някои състояния, близки до онези, които се третират с магнезий (стрес, умора, предменструален синдром и др.) Синергичният ефект на магнезий и витамин В6 осигурява оптималния ефект, необходим за осъществяване на биологичната функция на минерала.
МАГ 6 е хранителна добавка, съдържаща Магнезиев лактат дихидрат (Magnesium lactate dihydrate) и Пиридоксинов хидрохлорид - витамин В6 (Pyridoxine hydrochloride - Vitamine В6).

Комбинацията от Магнезий и Витамин B6 помага за:

Намаляване на изтощението и умората;
Подобряване дейността на нервната система;
Нормален метаболизъм;
По-добър имунитет;
Нормален синтез на червени кръвни клетки;
Регулиране на електролитния баланс и хормоналната активност;
Нормална функция на мускулите и по-добър протеинов синтез;
Поддържане здравето на зъбите и костите.
МАГ 6 е особено подходящ за:

Хора, които се нуждаят от повишаване на енергията - за засилване на имунитета, подобряване функциите на психичната и нервната системи;
Спортисти и активни хора, които изпитват недостиг на енергия - за по-здрави мускули и по-добър електролитен баланс;
Хора над 50-годишна възраст, които се уморяват по-лесно - за подобряване състоянието на опорно-двигателната система;
Бременни жени - за удовлетворяване на допълнителните нужди на майката и плода (синтез на протеини и червени кръвни клетки, по-здрави кости);
Жени в пременопауза със спазми и симптоми на ПМС (предменструален синдром);
Жени след менопауза за по-добър хормонален баланс.
Състав:
1 таблетка съдържа:

Магнезиев лактат дихидрат - 470 mg , еквивалентен на 48 mg магнезий;
Пиридоксин хирохлорид (Витамин В6) - 5 mg.

 Agetis supplements