ИНХАЛАТОР Zano Inspire Юникомс ***

87,70 лв.
Ново
  • Марка: ЮниКомс
  • Кат. номер: 43516
- +
добави в количката
Моля, изберете:

ИНХАЛАТОР ЗАНО INSPIRE

ZANO Inspire е инхалатор, създаден да осигури ефикасна аерозолна терапия с медикаменти за лечение на астма, алергии и други респираторни заболявания. Подходящ е за употреба и от деца.

Компресорът компресира въздуха към инхалационната камера, и в момента в който въздуха навлезе в камерата, предписаното лекарство, намиращо се вътре, се трансформира в аерозол, съставен от множество микроскопични капчици, които могат да се вдишат с лекота. Въздушния поток от инхалатора транспортира влажния аерозол до тялото, през трахеята и белите дробове, където аерозолните частици биват усвоявани най-ефективно. Устройството е подходящо за използване както от възрастни, така и от деца.

Добър начин, по който можем да измерим ефективността на един инхалатор, е чрез измерване на размера на частиците, които се образуват по време на инхалация. За по-ефикасно разпространение, се препоръчва техните размери да са между 1 и 5 микрона, за по-добро проникване и разпределение на частиците по цялата дихателна система. Частици с размери на 10 микрона се филтрират през носа, частици с размери между 5 и 10 микрона обикновено достигат до долните бели дробове, а частици между 1 и 5 микрона достигат до периферията на белите дробове. Частици, по-малки от 1 микрон имат риск да бъдат издишани по време на терапията. Точния размер на частиците гарантира висок процент на усвояемост на лекарството с по-малка загуба на медикамента, следвателно по-висока ефикасност  на ихналационната терапия. MMAD ( среден масов аеродинамичен диаметър) се отнася за средния размер на генерираните частици, по време на инхалация.
Инхалаторът Зано генерира частици с размери между 1-5 микрона, от които над 60% са с MMAD под 3.8 микрона. Това осигурява високата ефикасност на използвания медикамент и инхалационната терапия.

Гаранция: 36 месеца.

Технически спецификации:

Компресорен тип инхалатор;
Подходящ за възрастни и деца над 2 години;
С ниски нива на шум в режим на работа - 55 Db;
Обем на разпрашителя - 10 мл;
Оптимален размер на частиците за ефикасно лечение - MMAD 3.8;
Скорост на разпрашаване > 0,2 мл. / мин;
Малко количество остатъчна течност - под 0.8 мл;
С компактни размери и дизайн, благодарение на които може да се пренася лесно навсякъде;
Тегло: 200 гр;
Гаранция: 3 години.
Комплектът съдържа:

Инхалатор ZANO;
Инхалационна камера;
Текстилна защитна кутия;
Мундщук;
Въздушна тръба;
Адаптер;
Маска за възрастни + маска за деца;
Филтри - 5 броя;
Инструкции за употреба на български и английски език;
Комплект от 16 забавни стикери - 4 емоции х 4 цвята.
Произведено за: UniComs Switzerland GmbH.