ХИДРАМЕД НОЩ очно здраве 5г ***

17,20 лв.
  • Кат. номер: 41615
- +
добави в количката
Моля, изберете:

ХИДРАМЕД НОЩ унгвент офталмичен 5 г НАТУРФАРМА

Очна маз без консерванти Витамин А, екстракт от Лайка и екстракт от Невен.
Успокоява и дълготрайно облекчава сухотата в очите.
Туба от 5 гр.

Състав:
Витамин А палмитат (25,000 IU/100g), лайка (Matricaria recutita, мастноразтворим екстракт), Невен (Calendula officinalis, мастноразтворим екстракт), ланолин, вазелиново масло, бял вазелин.

Какво представлява продукта?
ХидраМед нощ* представлява офталмологична маз без консерванти, която съдържа Витамин А и билкови екстракти от Лайка и Невен.

Как се предлага продукта?
ХидраМед нощ се предлага под формата на офталмологична маз без консерванти в туба от 5 г.

Какво е предназначението на продукта?
Продуктът осигурява дълготрайно облекчение на сухотата в очите, причинена от раздразнение, парене и зачервяване, причинени от фактори от околната среда (вятър, слънце, сух въздух, солена вода, дим, ярка светлина) или продължително зрително усилие (учене, четене, компютри, нощно шофиране), или употреба на контактни лещи, като подпомага възстановяването на физиологичното състояние на слъзния филм и защитава очната повърхност благодарение на лубрикиращите и овлажняващи свойства на Витамин А, както и на успокояващите свойства на мастноразтворимите екстракти от лайка и невен.

Как се използва продукта?
Измийте ръцете си и отстранете капачката от тубата, наведете главата си назад и дръпнете надолу долния клепач с показалеца си, за да се образува сак. Изстискайте бавно тубата докато лента от около 10 мм от мазта бъде поставена в долния клепач. Мигнете два до три пъти, за да може мазта равномерно да се разнесе върху очната повърхност и избършете излишното количество около клепачите с чиста хартиена кърпа. Поставете капачката на тубата. Поради своята консистенция мазта може да причини леко и преходно замъгляване на зрението ви, затова се препоръчва да се прилага веднъж на ден, вечер преди лягане.

Предпазни мерки и предупреждения:
• Продуктът е предназначен само за външна употреба.
• Не използвайте в случай на свръхчувствителност към някой от компонентите на продукта.
• След прилагане може да се наблюдава слабо временно замъгляване на зрението поради мазната консистенция на мехлема: препоръчва се да избягвате употребата на мазта, преди да извършвате дейности, които изискват ясно зрение (шофиране, управление на машини, др.)
• Не носете контактни лещи по време на приложение на продукта. След приложението му трябва да осигурите интервал от поне 30 минути преди да поставите лещите отново.
• В случай на едновременна употреба на ХидраМед нощ и други офталмологични продукти, трябва да има интервал от поне 30 минути между приложението им, като ХидраМед нощ трябва да бъде нанесен последен.
• Изхвърлете тубата в рамките на 90 дни след първото отваряне.
• Избягвайте докосване на върха на тубата до миглите или окото.
• Не използвайте след изтичане срока на годност отбелязан на контейнера.
• Съхранявайте на недостъпни за деца места.
• Не използвайте в случай, че контейнерът е повреден.
• Съхранявайте на температури между 15 С - 25°С.

Опаковка: 5 г.

Производител: Farmigea S.pA, Via G.B. Oliva 6/8,56121 Pisa, Italy.