РЕФАЛГИН табл. х 20 NATURPHARMA ***

21,30 лв.
  • Кат. номер: 42169
- +
добави в количката
Моля, изберете:

РЕФАЛГИН таблетки * 20 НАТУРФАРМА

Прочетете внимателно листовката, защото съдържа важна информация за потребителя. Това е медицинско изделие, което се отпуска без рецепта. Въпреки това, за да има по-добър ефект, то трябва да се използва съгласно описаните указания.
Пазете тази листовка, защото може да се наложи на я прочетете отново.
За допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт и/или лекар.
Ако симптоматиката персистира, задължително се консултирайте с Вашия лекар.

РЕФАЛГИН се предлага под формата на филмирани таблетки с бързо стомашно разтваряне за перорална употреба.

Предназначение:
РЕФАЛГИН таблетки са базирани на алгинат, който представлява естествено съединение, получено от водорасли. Алгинатът спира рефлукса по механичен начин. Когато алгинатът достигне стомаха и влезе в контакт със стомашните киселини образува гел, който изплува на повърхността на стомашното съдържимо. Този гел действа като "анти-рефлуксна бариера", непозволяваща на киселинното съдържимо да се върне обратно към хранопровода. В допълнение, вискозният гел може да оказва защитно действие на самата стомашна лигавица, като се прикрепва към стената на стомаха.

Показания:
Продуктът РЕФАЛГИН таблетки е медицинско изделие с механичен начин на действие, предназначен за лечение на гастроезофагеален рефлукс и свързаните с него симптоми като: стомашни киселини, киселинна регургитация, лошо храносмилане, стомашна пироза по време на бременност, пресипналост, кашлица и назофарингеални възпаления, свързани с рефлукс на стомашно съдържимо.
РЕФАЛГИН таблетки могат да се използват по време на продължително лечение с нестероидни противовъзпалителни средства като първична профилактика на гастропатия, дължаща се на НСПВС.

Състав:
Алгинова киселина 365 мг, натриев алгинат 300 мг, натриев бикарбонат, калциев карбонат, малтодекстрин, натриев хлорид, микрокристална целулоза, силициев двуокис, симетикон, хидрогенирани растителни мазнини, магнезиев стеарат, вода. Филмово покритие: хидроксипропилцелулоза.
Не съдържа глутен.

Кога не трябва да приемате продукта?
Не използвайте при индивидуална свръхчувствителност към някоя от съставките.

Бременност и кърмене
Препоръчва се да се консултирате с Вашия лекар.

Взаимодействия с други продукти
Някои компоненти на РЕФАЛГИН таблетки могат да повлияят активността на други лекарства или продукти за перорална употреба, като възпрепятстват тяхното усвояване.

Начин на употреба:
Приемайте РЕФАЛГИН таблетки най-малко 2 часа преди или 2 часа след приема на други лекарства или продукти за перорална употреба, за да не възпрепятстват тяхното усвояване.
Приемайте 1-2 таблетки след хранене с малко вода. Измийте ръцете си преди и след употребата на медицинското изделие.
Продължителността на употреба зависи от развитието на симптомите; ако е необходимо РЕФАЛГИН таблетки могат да се приемат продължително.

Нежелани ефекти
Медицинското изделие РЕФАЛГИН таблетки обикновено се понася добре, защото неговият механизъм на действие е физичен / механичен и не зависи от системната абсорбция. Ако се появят нежелани ефекти, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Предупреждения
Препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да използвате РЕФАЛГИН таблетки в комбинация с други лекарствени продукти за перорална употреба.
Съхранявайте на недостъпни за деца места.

Срок на годност, съхранение и унищожаване
Датата на изтичане на срока на годност важи за продукта при правилно съхранявана и неотваряна опаковка.
Не използвайте продукта след изтичане срока на годност или ако опаковката е повредена и/или отворена.
Съхранявайте РЕФАЛГИН таблетки добре затворени, на прохладно и сухо място, далеч от топлина и светлина.
Медицинските изделия не трябва да се изхвърлят в боклука или канала.
Консултирайте се с фармацевт как да изхвърлите употребения вече продукт.
Това ще помогне за опазване на околната среда.

Опаковка: 20 таблетки.

Производител: Farma Derma s.r.l., Италия.