РЕФАЛГИН сироп педиатрик 150мл ***

26,80 лв.
  • Кат. номер: 42238
- +
добави в количката
Моля, изберете:

РЕФАЛГИН сироп 150 мл НАТУРФАРМА
Прочетете внимателно цялата листовка: тя съдържа важна информация за потребителя. Това е медицинско изделие, отпускано без рецепта. Въпреки това, за да се постигне по-добра ефикасност, то трябва да се използва съгласно описаните указания.

Пазете тази листовка, защото може да се наложи да я прочетете повторно.
За допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия лекар и/или фармацевт.
Ако симптоматиката продължава да персистира се консултирайте с Вашия лекар.
Състав
Магнезиев алгинат, симетикон, ксантанова гума, аромат на банан, натриев метил 4-хидрокси бензоат, натриев пропил 4-хидрокси бензоат, лимонена киселина, фруктоза, вода.

Без глутен.
Как се предлага продукта
РЕФАЛГИН се предлага под формата на сироп. Опаковката съдържа 1 шише от 150 мл с мерителна лъжица. Продуктът може да има променливо оцветяване, от безцветен до кехлибарен цвят, поради наличието на вещества с естествен произход.

Какво представлява продукта и какво е предназначението му
РЕФАЛГИН СИРОП е базиран на алгинат, който представлява естествено съединение, получено от водорасли. Алгинатът спира рефлукса по механичен начин. Когато алгинатът достигне стомаха и влезе в контакт със стомашните киселини образува гел, който изплува на повърхността на стомашното съдържимо. Този гел действа като "анти-рефлуксна бариера", непозволяваща на киселинното съдържимо да се върне обратно към хранопровода. В допълнение, вискозният гел може да оказва защитно действие на самата стомашна лигавица, като се прикрепва към стената на стомаха.

Показания
РЕФАЛГИН СИРОП е медицинско изделие с механичен начин на действие, предназначен за лечение на гастроезофагеален рефлукс и свързаните с него симптоми като: езофагит, дължащ се на рефлукс, киселинна регургитация, стомашни киселини, гадене, повръщане, стомашна пироза по време на бременност, лошо храносмилане, кашлица, пресипналост и назофарингеални възпаления, свързани с рефлукс на стомашно съдържимо.

Кога не трябва да се използва продукта
Не използвайте в случай на индивидуална свръхчувствителност към един от компонентите на продукта.

Бременност и кърмене При такива обстоятелства се препоръчва да се консултирате с Вашия лекар.

Взаимодействия с други продукти
Някои съставки на РЕФАЛГИН сироп могат да взаимодействате активността на някои лекарства и други продукти за перорална употреба, като по този начин да се попречи на тяхното усвояване.

Как се използва продукта
Приемайте РЕФАЛГИН сироп поне 2 часа преди или 2 часа след приемането на лекарства или други продукти за перорална употреба, за да не попречите на усвояването на съставките. Измийте ръцете си преди употребата на медицинското изделие. Почистете внимателно мерителната лъжица с топла вода когато я използвате за пръв път, както и след всяка употреба. Разклатете шишето преди употреба. Изсипете от сиропа в мерителната лъжица.

Кога и за колко дълго се използва продукта
РЕФАЛГИН сироп трябва да се приема след хранене. В случай на необходимост може да се приема и преди лягане.

Малки деца с телесно тегло до 5 кг: 2,5 мл 5-10 минути след хранене до 3 пъти на ден и под строг лекарски контрол.
До 3 годишна възраст: 5 мл след хранене и преди лягане или съгласно лекарско предписание.
От 4 до 12 години: 5-10 мл след хранене и преди лягане или съгласно лекарско предписание.
Над 12 години: 10-15 мл след хранене и преди лягане или съгласно лекарско предписание. Продължителността на употребата зависи от развитието прогреса на симптомите; ако 2 седмици след началото на лечението няма подобрение, консултирайте се с лекаря и при всички случаи не използвайте продукта за продължително лечение.
Нежелани ефекти
Медицинското изделие РЕФАЛГИН сироп обикновено се понася добре, защото неговият механизъм на действие е физичен / механичен и не зависи от системната абсорбция. Това медицинско изделие съдържа натриев метил 4-хидрокси бензоат и натриев пропил 4-хидрокси бензоат, които могат да предизвикат алергични реакции. Ако се появят нежелани ефекти, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Предупреждения
В случай на непоносимост към захар, консултирайте се с лекар преди да приемате сиропа за деца РЕФАЛГИН. Препоръчва се да се консултирате с лекар преди да използвате РЕФАЛГИН сироп заедно с лекарства или други продукти за перорална употреба. Съхранявайте на недостъпни за деца места. Избягвайте контакт с очите.

Срок на годност, съхранение и унищожаване
Датата на изтичане на срока на годност важи за продукта при неотворена и правилно съхранявана опаковка. Не използвайте продукта след изтичане на срока на годност или ако опаковката е отворена или повредена.
Съхранявайте медицинското изделие добре затворено, на сухо и прохладно място, далеч от светлина и топлина. Медицинските изделия не трябва да се изхвърлят в канала или боклука; консултирайте се с вашия фармацевт как да изхвърлите вече употребеното медицинско изделие. Това ще спомогне за опазване на околната среда.

Опаковка:
150 мл

Производител:
Farma Derma s.r.l., Италия