ЛУТЕИН капс 50бр ***

17,90 лв.
  • Кат. номер: 16102
- +
добави в количката
Моля, изберете:

ЛУТЕИН - N капсули * 50  НАТУРФАРМА

Формула, специално разработена за отлично зрение. Действа благоприятно върху зрителната функция, предпазва очите от пряката слънчева светлина и вредното влияние на UV лъчите, намалява умората. Хранителната добавка предпазва клетките от оксидативен стрес. Оказва укрепващо действие върху капилярите. Понижава вероятността от развитие на тромби в ретината. Помага за по-бърза акомодация към светло и тъмно. Подсилва имунната система и действа противовъзпалително. 

Предназначение:

при интензивна работа с компютърна техника и на изкуствено осветление;
диабет и тютюнопушене;
преди и след операция от катаракта;
предразположение към очни заболявания от различен произход.
Активни съставки: зеаксантин, лутеин, бета каротен, витамин С и витамин Е.

Лутеинът и зеаксатинътса антиоксиданти от групата на каротеноидите. Срещат се в повечето зелени зеленчуци и се съдържат най-много в ретината. 
Лутеин - защитава зрителните органи от появата на катаракта и развитие на възрастова макулна дегенерация. Също така поддържа острото зрение. 
Зеаксантин - много ценна съставка, която действа благоприятно върху очите. Предпазва ги от вредната радиация на слънцето и понижава умората. В комбинация с лутеина предпазва макулните пигменти.
Витамини С и Е - витамини с есенциален и естествен произход. Антиоксиданти, предпазващи клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Допълват се един друг, увеличавайки няколкократно полезните си свойства. Поддържат очните тъкани еластични и гъвкави;
Бета каротен - взема участие в образуването на зрителния пигмент на ретината на окото. Подсилва стените на съдовете, понижава умората и помага за виждането през нощта.
Начин на употреба: за възрастни - по 1 капсула на ден.

Противопоказания: Да не се употребява от бременни и кърмещи жени и при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Състав:

Лутеин 10 mg;
Зеаксантин 3 mg;
Бета каротен 7 mg;
D-алфа токоферил ацетат (α-TE) 24 mg;
Витамин С 100 mg.
Помощни вещества: магнезиев стеарат, лактоза.

Опаковка: 50 капсули.

Производител: PG-Naturpharma GmbH, Германия.