ОМЕПРАЗИД капс 20 мг / 14 бр ***

5,10 лв.
  • Марка: Нобел Фарма ООД
  • Кат. номер: 22576
- +
добави в количката
Моля, изберете:

ОМЕПРАЗИД капс. 20 мг.  * 14


ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ


ОМЕПРАЗИД 20 mg стомашно-устойчиви твърди капсули
OMEPRAZID 20 mg gastro-resistant capsules, hard
омепразол (omeprazole)


Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.


Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.
Ако не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

 КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ОМЕПРАЗИД И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
ОМЕПРАЗИД съдържа активна съставка, наречена омепразол. ОМЕПРАЗИД принадлежи към групата лекарства, наречени "инхибитори на протонната помпа". Те действат като намаляват количеството киселина, образувано в стомаха Ви. Ефектът му се проявява бързо.

ОМЕПРАЗИД се използва за лечение на следните състояния:
Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Това е състояние, при което киселината от стомаха навлиза в хранопровода и причинява болка, възпаление и парене зад гръдната кост;
Язви в горната част на тънкото черво (язва на дванадесетопръстника) или язва на стомаха;
Язви, които се дължат на инфекция с бактерия, наречена "Helicobacter pylori". В този случай, Вашия лекар може да Ви предпише и антибиотици, които да излекуват инфекцията и да позволят на язвата да зарасне;
Язви, чието развитие е причинено от прием на лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Ако приемате НСПВС, приема на ОМЕПРАЗИД може да се използва и за предотвратяване на развитието на язви;
Отделяне на твърде голямо количество киселина в стомаха, дължащо се на образувание в панкреаса (синдром на Zollinger - Ellison).
При деца на възраст над 1 година и с тегло >= 10 kg
Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Това е състояние, при което киселината от стомаха навлиза в хранопровода и причинява болка, възпаление и парене зад гръдната кост. При деца симптомите на това състояние могат да включват връщане на стомашно съдържимо в устата (регургитация), гадене и забавено наддаване на тегло.

При деца и юноши на възраст над 4 години
Язви, които се дължат на бактерия, наречена "Helicobacter pylori". Ако Вашето дете има това състояние, Вашият лекар може да предпише и антибиотици, които да излекуват инфекцията и да позволят на язвата да зарасте.