ЦИКАТРИДИНА спрей 125мл ***

25,00 лв.
  • Марка: Naturpharma
  • Кат. номер: 31714
- +
добави в количката
Моля, изберете:

ЦиКатридина спрей с хиалуронова киселина е решение за всички видове рани. Помага на момента!

ЦиКатридина спрей за всяка рана и за всеки един от семейството! Добавете ЦиКатридина спрей към Вашата домашна аптечка!
  

 

помага веднага

 

лесен за нанасяне, без докосване

 

напълно заздравява и защитава кожата

 

предотвратява образуването на белези

 

Когато получим каквото и да е нараняване, тялото ни реагира с изпращане на хиалуронова киселина на мястото на получената увреда. Достатъчното количество и навреме изпратена Хиалуронова киселина гарантира бързото, здраво и естетично зарастване на всяка ранева повърхност. Много често външни фактори водят до замърсяване и инфектиране на раната. При хронични заболявания и стрес, организмът не може да достави достатъчно количество хиалуронова киселина навреме. Това предизвиква редица усложнения, като бавно зарастване на раната с често инфектиране и отделяне на гнойна секреция, увеличаване на болката и възпалението, зарастване с груб и неестетичен цикатрикс и др. Затова е необходимо локално добавяне на хиалуронова киселина на мястото на нараняване. Така се гарантира, че раната ще заздравее навреме, здраво и естетично.

 
Какво е уникалното в действието на ЦиКатридина спрей?

Впръскан, спреят се разделя на два слоя – горният осигурява подсушаване на секрецията и кръвта от раната, а долният се разстила и образува филм върху раневата повърхност, така че процесът на бързо заздравяване да започне. ЦиКатридина спрей осигурява два ефекта едновременно – от една страна служи като средство за лечение на раната, а от друга осигурява образуване на естетичен цикатрикс, което обезмисля допълнителното приложение на други продукти.
 
Какво е съдържанието на ЦиКатридина спрей?

ЦиКатридина спрей е специално разработена патентована формула, която съдържа:
Хиалуронова киселина - притежава уникалната способност да свързва водните молекули, активизира процеса на възстановяване, стимулира регенерацията на тъканите и ускорява зарастването на повърхностни и дълбоки рани, подтиска процеса на възпаление.
Витамин Е - мощен антиоксидант, стимулира клетъчното обновяване, защитава и предпазва кожата от агресивните външни влияния и поддържа естествения ú баланс и нейната еластичност.
Етерично масло от Чаено дърво - има мощен антисептичен и противогъбичен ефект, като унищожава патогенните бактерии.
Бадемово масло - притежава противовъзпалително и обезболяващо действие, възстановява еластичността на тъканите и стимулира епителизацията на кожата и лигавицата.
Етерично масло от Лимон - има антисептично и противовъзпалително действие.
 
Кога да прилагаме ЦиКатридина спрей?
 
Битови травми:
✿ разкъсни рани;
✿ порезни рани;
✿ охлузвания;
✿ изгаряния;
✿ мацерации между кожните гънки при изпотяване.
Травми при деца:
✿ разкъсни рани;
✿ порезни рани;
✿ охлузвания;
✿ изгаряния;
✿ памперс дерматит.