ЦИКАТРИДИНА маз 60г ***

26,20 лв.
  • Марка: Naturpharma
  • Кат. номер: 39549
- +
добави в количката
Моля, изберете:

 

ЦиКатридина маз и ЦиКатридина спрей  са №1 продукти за бързо и естетично заздравяване при кожни наранявания и изгаряния на Фарма Дерма – Италия.
 

бързо действие

може да се използва с всички видове превръзки

напълно заздравява и защитава кожата

предотвратява образуването на белези

 

Нараняванията са неизменна част от ежедневието ни. Често, една обикновена рана ни създава неприятности и усложнения. Прилагането на продукти, съдържащи хиалуронова киселина (ЦиКатридина маз и ЦиКатридина спрей) веднага след нараняване, осигуряват по-бързо, по-безболезнено и естетично оздравяване на засегнатата повърхност и предпазват от поява на инфекции. Когато раните са инфектирани, ЦиКатридина маз и ЦиКатридина спрей са необходими за тяхното лечение.
 
ЦиКатридина маз е подходящ за прилагане при:
 
✿ разкъсни рани, охлузвания и протърквания;
✿ слънчеви изгаряния и изгаряния при битови инциденти;
✿  наранявания при козметични процедури (бръснене, епилация и др.); 
✿ при хирургични рани – първично и вторично обработени (вкл. отворени рани). 
Травми при деца:
✿ охлузвания;
✿ порезни рани;
✿ разкъсни рани.

 

Кога е препоръчително да използваме ЦиКатридина под формата на маз?
 
✿ ЦиКатридина маз е по-удобна форма при наличие на ранева повърхност върху малки повърхности – лице, ръце или неудобни за достигане повърхности – какъвто е гърбът. ЦиКатридина спрей в тези случаи е по - неудобен, защото се разпрашава и при използване върху лицето може да попадне в очите.
 
✿ ЦиKатридина маз е препоръчително да се използва при по-сериозни изгаряния от 2-ра степен, в сравнение с ЦиКатридина спрей той осигурява повече влажност, което е необходимо условие при лечение на по – тежките изгаряния.
 
✿ Цикатридина маз може да се използва при всички видове атрофични рани (постфлебитна язва, язва от стаза, диабетна язва, варикозна язва, др.). Хлорхексидинът, който се съдържа в ЦиКатридина маз притежава мощен антисептичен ефект, като по този начин елиминира появата на инфекции, което пък от своя страна е абсолютно задължително условие за започване на процеса на оздравяване.