БЕСТИФЛЕКС + вит.С стави сашета х 30 ***

57,20 лв.
  • Кат. номер: 39874
- +
добави в количката
Моля, изберете:

БЕСТИФЛЕКС СТАВИ саше * 30
Хранителна добавка с подсладител и Витамин С

Да не се използва като заместител на пълноценното хранене.


Костите в ставата са покрити със слой от хрущял с двойна функция: омекотяване на ударите и улесняване на  плъзгането на ставата по време на движение. Ставният хрущял е съставен от мрежа от колагенови нишки, в чиито отвори се намират специални молекули, съставени от протеини и гликозаминогликани, които задържат голямо количество вода (повече от 90%). В структурата на хрущяла има клетки, наречени хондроцити, които постоянно обновяват веществата, от които е съставен. Когато броят или дейността на хондроцитите намалеят и няма достатъчно колаген и гликозаминогликани или когато тези вещества са унищожени от дейността на определени ензими, балансът между образуването и разрушаването на ставните компоненти е нарушен, а хрущялът се превръща от гладка и еластична в твърда и неравна структура. Резултатът е нарушаване на движението и поява на ставни дисфункции.

Разрушаването на хрущяла може да създаде дискомфорт при извършване на ежедневните дейности. Научно* е доказано, че ежедневният прием в продължение на 12 седмици на 10 g хидролизиран колаген (FORTIGEL), съдържащ се в БЕСТИФЛЕКС стави е довело до подобряване на клиничните параметри:
Ставен дискомфорт;
Подвижност;
Гъвкавост.
При тестваните пациенти, които са имали трудности при движение, болки при извършване на усилие, при изкачване на стъпала, при извършване на физически упражнения и болки, предизвикани от резки движения, пептидите от хидролизирания колаген (FORTIGEL) са допринесли за запазване на подвижността и качеството на живота им.

Бестифлекс е ултрамодерна и естествена формула на основата на колагенов хидролизат.
Бестифлекс съдържа 10 g колагенов хидролизат в 1 саше.

Колагеновият хидролизат действа в 3 важни стъпки:
Абсорбция: след приемане на Бестифлекс колагеновият хидролизат се абсорбира бързо в стомаха;
Разпределение: пептидите от колагеновия хидролизат отиват чрез циркулаторната система в хрущялните тъкани на ставата;
Стимулация: колагеновият хидролизат стимулира синтеза на тип II колаген и протеогликани, които са основните структурни единици на хрущяла.
Бестифлекс оказва положително въздействие върху хрущяла:
възстановява хрущяла;
заздравява ставите;
има благотворно действие при ревматични заболявания.
Състав: БЕСТИФЛЕКС стави съдържа 10 g хидролизиран колаген и 200 mg Витамин С в 1 саше.
Помощни вещества: подкислител: лимонена киселина; ароматизатор: праскова; оцветители: прах от сок на червено цвекло, рибофлавин 5-фосфат натрий; подсладители: аспартам и ацесулфам К.